WE CHANGE
Externe steun in een sfeer van betrokkenheid

De weg naar Industrie 5.0

Vernetzung

Wereldwijd trekken congressen over het Industrial Internet of Things (IIoT) duizenden bezoekers. Ondanks deze enorme populariteit bestaat er nog veel onduidelijkheid over IIoT.

  • Iedereen noemt het anders
  • ‘IIoT’ wordt internationaal vaak gebruikt
  • Duitsland noemt het ‘Industrie 4.0’

 Internet of Things:      

  • Vaak wordt aan productierobots en nieuwe machines als 3D-printers gedacht, maar deze zijn op zichzelf niet ‘smart’. Deze begrippen zijn dus erg breed, waardoor de definitie niet altijd duidelijk is.
  • Bijvoorbeeld: een operator van een CNC machine scant een barcode én er volgt een terugkoppeling naar productiesoftware. Een soort track en trace – waar bevindt zich het stuk op uw werkvloer.
  • Dus, het “verbinden” van apparaten die onderling informatie delen en hierop nieuwe toepassingen ontwikkelen en dit gecombineerd met een hele hoop zenders en ontvangers.
  • Een zeer belangrijke factor is de samenwerking tussen de industrie en IT. Deze werelden van industriële en kantoorautomatisering vloeien in elkaar. Denk hier maar aan verkoopsoftware, Cad/Cam, zaag- en nestingsoftware, ERP, magazijnbeheer, track- en trace (op de werkvloer).

Samen met een technische transitie moet een nieuw businessmodel worden geïmplementeerd.  Alle bedrijfsprocessen worden geanalyseerd en op elkaar afgestemd, de productie dient flexibeler opgezet te worden.

Individuele bedrijven weten niet hoe in te stappen, laat staan een kleine KMO in de houtsector.

Hoe efficiënt produceren zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.
Kenmerkend voor Industrie 5.0 - in tegenstelling tot Industrie 4.0 - is echter de rol van de mens. In 4.0 werd dit aspect eerder als bijkomstig behandeld, terwijl in Industrie 5.0 de menselijke beleving centraal staat. (Hoe kunnen we optimalisering rijmen met onze eigen, menselijke noden en eigenschappen?)

Om mensen, machines en processen naar een hoger en flexibeler niveau te tillen, wil SMART WOOD FACTORY via “De weg naar Industrie 5.0” voor de houtverwerkende bedrijven een sparringpartner en veldwerker zijn om, jawel, jullie Industrie 3.0 én 4.0 af te werken.

Door onze expertise en ondersteuning weet u dat uw pad geëffend wordt voor Industrie 5.0. Deze Change wordt écht geregeld, zodat u er nooit alleen voor staat.

Wenst u extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. We helpen u graag verder!