WE DESIGN
Herontwerp uw bedrijfsprocessen

Duurzaamheidsmanagement

Uw duurzaamheidsbeleid start vandaag! 

Een creatie van Prof. dr. Hans Verboven

Voor kleine en middelgrote ondernemingen en organisaties is een duurzaamheidsbeleid geen eenvoudig gegeven. Ze hebben er weinig tijd voor, er is niet voldoende interne expertise en het is niet duidelijk welke duurzaamheidsthema’s men best eerst kan aanpakken. Een gebruiksvriendelijke no-nonsense methode was er tot nog toe niet. 

De Sustatool brengt hier verandering in!


Tool en methode

De Sustatool is een duurzaamheidsmanagementtool die ontwikkeld werd in opdracht van de Vlaamse overheid door Prof. dr. Hans Verboven. De structuur en invulling zijn gebaseerd op academisch onderzoek, management literatuur, goede praktijken en een uitgebreide eigen testing. De Sustatool bestaat uit de volgende onderdelen.
 
De Sustatool is gebaseerd op een systeem van continue verbetering waarbij men 
1) kijkt wat men al doet en wat de anderen doen
2) inzet op wat men beter wil doen
3) acties kiest uit een optielijst per thema en met voorbeelden
4) deze acties koppelt aan doelstellingen en een projectplanning- en uitvoering, en tenslotte 
5) een controle doet of doelstellingen bereikt werden.


Prof. dr. Hans Verboven

Prof. dr. Hans Verboven studeerde aan de universiteiten van Leuven, Heidelberg en Brussel en aan de London School of Economics. Als professor zakenethiek en bedrijfscommunicatie is hij momenteel verbonden aan de UAntwerpen. Daarnaast is hij duurzaamheidsmanagement- en optimalisatiespecialist in bedrijven en organisaties. Hij begeleidt bedrijven in transitie naar een duidelijke visie op duurzaamheid. Hans Verboven leidt het Sustatool project.Wenst u extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. We helpen u graag verder!