WE DESIGN
Herontwerp uw bedrijfsprocessen

Bouwstenen ERP

4 fases managen

ERP was in de tweede helft van de jaren negentig één van de meest besproken onderwerpen in de beleidsinformatica en überhaupt in de zakenwereld. Ondertussen is de hype afgezwakt tot meer realistische proporties. Toch valt het niet te ontkennen dat ERP een enorm succesverhaal is, dat sinds jaar en dag geïmplementeerd wordt bij grote ondernemingen.

De KMO-markt was daarentegen tot voor kort nog onontgonnen terrein voor de meeste ERP-aanbieders.
Maar daar komt stilaan verandering in. Steeds meer KMO’s treden de wereld van de ERP binnen, alsook de houtverwerkende bedrijven.

Maar voor u als KMO-bedrijfsleider enthousiast op de ERP-kar springt, stelt u zich toch het beste een aantal vragen. De impact van een ERP-implementatie op een kleine onderneming is immers aanzienlijk. Over één nacht ijs gaan is daarom absoluut uit den boze.

In dit proces kunnen SMART WOOD FACTORY, opdrachtgever en hun medewerkers samenwerken voor een resultaat van hoge kwaliteit. We stellen ons volgende vragen:     

 • Heb ik überhaupt wel een ERP-pakket nodig?      
 • Moet ik mijn operationele bedrijfsprocessen aanpassen aan het ERP-pakket, of het ERP-pakket aan mijn processen?      
 • Koppel ik al mijn activiteiten aan het ERP-pakket of blijf ik nog met andere, meer specifieke software werken?      
 • Hoe begin ik eraan?      
 • Wat mag ik verwachten van mijn leverancier(s)?      
 • Hoe verloopt de implementatie?

 
SMART WOOD FACTORY onderscheidt 4 fases die stuk voor stuk goed gepland en uitgevoerd moeten worden om het project succesvol te maken.      

 • Uw bedrijfsprocessen benoemen      
 • Het voortraject      
 • De implementatiefase      
 • De operationele fase 


Uw bedrijfsprocessen:
Procesanalyse (BPMN) speelt een centrale rol bij het bereiken van succes in zeer veel takken van de industrie. Business analysts spelen een cruciale rol in de productie- en kwaliteitsoptimalisatie en treden als externe partner voor de ondernemer, organisatie op.
BPMN is “Business Process Modelling Notation” ofwel: een grafische notatie om bedrijfsprocessen te modelleren in de vorm van een stroomdiagram.
 
Het voortraject:
Het voortraject omvat alles dat voorafgaat aan de eigenlijke implementatie. In deze fase is vooral een duidelijke omschrijving van de noden cruciaal, net als een goede technologie- en partnerselectie en een heldere overeenkomst met de geselecteerde leverancier.
 
De implementatiefase:
Tijdens de eigenlijke implementatie is een goede opvolging van de leverancier(s) nodig en betrokkenheid van de key-users en gebruikers.
 
De operationele fase:
In de operationele fase is het belangrijk het gebruik van het geïmplementeerde pakket op te volgen en te monitoren en eventueel te verbeteren.
 
Onze SMART WOOD FACTORY focus bij ERP-implementaties is      

 • Voldoende toegevoegde waarde betekenen voor onze klant      
 • Vertrouwen krijgen van onze klant      
 • Een minimaal risico lopen als er iets misgaat

Via onze projectmanagement ondersteuning  weet u dat uw activiteiten écht geregeld zijn, zodat u er nooit alleen voor staat.
SMART WOOD FACTORY zorgt ervoor dat u zich volledig kunt focussen op uw core business.

Wenst u extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. We helpen u graag verder!